Uw telefooncentrale kan onbereikbaar zijn door een technische panne, of opzettelijk door ze uit te schakelen.


  • Inkomende gesprekken zullen worden omgeleid naar het back-up telefoonnummer dat tijdens uw installatie werd afgesproken. Indien er geen back-up telefoonnummer geconfigureerd werd, dan krijgen oproepers naar uw telefoonnummer(s) een bezettoon te horen. De verbinding wordt na enkele seconden automatisch verbroken.
  • Uitgaande gesprekken zijn onmogelijk. Hier is een werkende internetverbinding voor nodig.


Zodra uw internetverbinding terug werkt zal uw telefooncentrale zelf de nodige acties ondernemen om u terug bereikbaar te maken en om u terug extern te laten telefoneren. Om intern te telefoneren heeft u geen actieve internetverbinding nodig.


Fallback

Het is mogelijk om een fallback te laten configureren. Wanneer uw telefooncentrale niet bereikbaar is, dan zal de telecomprovider de inkomende oproep proberen af te leveren op een alternatief telefoonnummer. Dit telefoonnummer kan variëren op basis van de dag van de week en/of op basis van het tijdstip. Hierdoor kan u bv. tijdens de openingsuren een mobiel toestel aan uw receptie laten rinkelen en daarbuiten doorschakelen naar een voicemail of wachtdienst. U betaalt enkel de oproepkosten van de doorschakeling.


Contacteer onze helpdesk om een back-up telefoonnummer voor uw lijnen in te stellen of aan te passen.