Flex-telefonie zorgt ervoor dat personen kunnen wisselen van werkplek, maar hun telefoonnummer met zich mee verplaatsen. Werkt u vandaag in kabinet 2 en morgen in kabinet 4, dan blijft uw telefoonnummer steeds hetzelfde, wat stukken eenvoudiger is voor uw collega's en uw telefooncentrale.

De optie voor flex-telefonie is niet op elke telefooncentrale ingeschakeld. Neem even contact op om te weten of dit op uw centrale van toepassing is.

Gebruikt u flex-telefonie en maken collega's wel eens gebruik van uw werkplek? Dan is het belangrijk om te onthouden dat u bij de start van de werkdag controleert of u aangemeld bent op uw telefoontoestel. De telefooncentrale zoekt u immers op basis van uw naam, niet op basis van uw telefoontoestel. Uw telefoontoestel zal u niet automatisch afmelden. U wordt enkel afgemeld wanneer u zich aanmeldt op een ander toestel, of wanneer een collega zich aanmeldt op uw telefoontoestel.

Aanmelden

Aanmelden op uw telefoontoestel moet enkel wanneer een andere gebruiker aangemeld is en u het telefoontoestel zal gaan gebruiken. De stappen worden uitgelegd op basis van de icoontjes van een Mitel-telefoontoestel. Voor andere merken kunnen de symbolen dus afwijken, maar de stappen blijven dezelfde.

1. Druk op   om de screensaver uit te schakelen indien deze actief is.
  2. In de blauwe balk bovenaan dient u uw naam te zien, bv. “L1: Bram”. Als dit het geval is, dan hoeft u niets te doen.
  3. Is dit niet het geval, dan drukt u *6, gevolgd door . U kan ook de hoorn opnemen als u dat prettiger vindt.
  4. Er zijn twee mogelijke antwoorden:
    1. Een stem meldt u dat u wordt afgemeld: druk op  en ga terug naar stap 3.
    2. Een stem vraagt u om uw gebruikersnummer in te geven: geef uw interne telefoonnummer in en druk vervolgens op #
  5. Daarna wordt u gevraagd om uw wachtwoord in te geven en af te sluiten met een hekje. Standaard wordt dit wachtwoord ingesteld op 1234, dus dan geeft u 1234# in.
  6. U bent nu aangemeld, het systeem weet waar u bent en uw naam wordt op het display weergegeven.